Reünie van de M.U.L.O. Schoolstraat 6

te Nijmegen

Terug naar laatste nieuws

home | | voorwoord | | docenten | | leerlingen | | foto's | | anekdotes

aanmelden | | contact

 

Allerlaatste Reünie Nieuws van woensdag 16 maart 2005.

Hallo mannen,
Zo, nog een paar dagen en dan is het alweer zover. De langverwachte en zo goed mogelijk voorbereide reünie , waarbij iedereen kon volgen wie we nog zochten, gevonden hadden en als laatste wie er voor deelname aan de reünie en/ of buffet betaald hadden. De reden was om transparant te zijn in de organisatie en U de mogelijkheid te bieden mee te zoeken maar ook om af te haken als er geen of te weinig bekenden aan deelnamen. Van de alleroudste deelnemers zagen er om die reden enkele van af. Heel begrijpelijk, ze zouden anders vol verwachting komen en daarna teleurgesteld weer naar huis gaan. Nu heeft ieder kunnen zien wie er komt en zijn best kunnen doen om die oude jeugdvrienden over te halen ook te komen.

02-02-2005

Hoi Mannen,
Hier weer het laatste nieuws, sinds 12 januari 2005.
Er hebben zich nog veel mannen niet gemeld, die eerder hadden aangegeven graag mee te doen. Het zijn vooral de mensen die niet in het bezit zijn van een computer en die ik via een e-mail bericht NIET kon bereiken. Ik zal ze proberen alsnog te bereiken.
Ik hoop dan ook dat U eens op de leerlingenlijsten kijkt en eventueel een oud leerling er op wijst dat het hoog tijd is te gaan betalen als deze mee wil doen.
Ik vind het eigenlijk ook wel van fatoen getuigen, dat als men niet mee kan doen zich dan even bij mij af meldt. Een kleine moeite toch! Ik hoef in die mensen dan geen tijd, geld en energie meer te besteden, want besef wel dat ik alles prive heb voorgefinancierd en het middels opgave cq betaling hoop terug te ontvangen.
Er worden nog steeds nieuwe oud leerlingen opgespoord, dank zij het sneeuwbaleffect en publicaties en bekendmakingen via allerlei huis aan huis bladen in de regio Nijmegen.

De grote drijfveer hier achter is Ton Hendriks uit de Molenhoek, die jarenlang op de Groenestraat nabij de kerk en Dobbelmanweg een kantoorboekhandel dreef. Velen van u zullen die zaak nog wel kennen. Ton , bij deze nogmaals hartelijk dank.

De betalingen lopen redelijk binnen, maar er moeten er nog zeer veel komen.
Ik ben echter keurig “ bij” en heb geen achterstand, dank zij de mensen die ruim tevoren reeds betaalden. Hierdoor is de aangekondigde verhoging gelukkig niet meer nodig.

De betalingsdatum, waarop u tijdig uw kaarten krijgt toegestuurd is verlengd tot uiterlijk 1 maart a.s. Daarna is het niet meer mogelijk het buffet te bestellen omdat ik uiterlijk 7 maart die bestelling door moet geven aan het Kolpinghuis.

Graag voor 01 maart a.s. betalen en u krijgt de kaarten binnen 1 week thuis gestuurd. Een witte voor de toegang en een zalmkleurige voor het buffet.

Mocht u betaald hebben maar niet de juiste kaarten hebben ontvangen, dan graag even een berichtje naar Jos Coenen .

Ik heb voor alle namen 2 maal een sticker uitgedraaid en kan dus goed zien of de sticker voor de betreffende kaart er nog is of niet. Bij vergissing stuur ik u hem alsnog na.
Hij is op naam uitgegeven en vergeet ze op 20 maart niet mee te nemen. Kaarten die na 1 maart nog besteld worden, stuur ik niet meer op maar kunnen aan de ingang van het Kolpinghuis afgehaald worden.
Wel even legitimeren, graag.

Zet het nog eens goed in je agenda, want anders mis je het feest. De belangstelling is erg groot, in alle leeftijdsgroepen, dus je zit beslist niet alleen!

Hierbij een handige telefoon “link” vermelden, die op allerlei manieren gegevens opzoekt zodat je met de gegevens van het web toch aan nog meer gegevens kunt komen. Alleen telefoonnummer? Naam en adres verschijnen enz. http://telefoongids.e2u.cc

We nodigen u van harte uit “ anekdotes” , sketches , muziek enz enz voor te dragen om de dag op te vrolijken.

Oud Mulo leerling en mede organisator Charlie Scanlon (geb 1951) die reeds op de Mulo midden jaren 60 zijn eerste plaatje maakte en nog steeds “ in de muziek” zit, zal de middag en avond muzikaal verzorgen. Deze Engelsman is van alle markten thuis en voor alle muzikale evenementen te boeken !!
Info via : 024-3731560 of op de reünie .

Zijn optreden is mede mogelijk gemaakt door Aannemerij van Swam van de St. Agnetenweg in de wijk Lindenholt te Nijmegen. Bedankt daarvoor. Heb je dus een aannemer nodig? Klik op: http://www.aannemers-nederland.nl/gelderland/nijmegen/van-swam-bv-aannemersbedrijf-8212.html en je wordt vakkundig geholpen.

Nou mannen, bel elkaar eens op of je oude maatje ook komt en dan hopen we jullie allemaal in goede gezondheid te mogen begroeten.

namens allen,

Jos Coenen .

 

 

 

Nijmegen, 23 december 2004

Beste mensen,

Wij wensen iedereen heel fijne feestdagen met veel geluk en tevredenheid in 2005. Op 20 maart a.s. hopen wij iedereen in goede gezondheid te mogen begroeten.
Tot dan wensen wij iedereen een aangename tijd op onze website, waar u elke week de nieuwtjes kunt lezen.
Indien u tijdig betaalt, bent u verzekerd van een fijn weerzien met uw oude schoolmaten.

Namens de Mulo Organisatie,

Jos en Hannie Coenen.

 

Nijmegen, 6 december 2004

Beste mannen,

Dank zij de hulp van o.a. Jan Hendriks komt er waarschijnlijk een door Jan geschreven stukje over de Reünie van 20 maart a.s. in de Gelderlander van maandag 6 december 2004. Hierdoor kunt u mogelijk door anderen benaderd worden voor informatie. Maak hen aub een beetje wegwijs over hetgeen u reeds weet en laat men zich aub via een e-mail adres aanmelden. Dat is snel en gratis.

Voorts wil ik iedereen met klem verzoeken z.s.m. zich middels betaling aan te melden. Zie hiervoor de brief over dit onderwerp. Over twee maanden is het al 1 februari 2005 en dat gaat dus sneller dan u denkt.

Na 1 februari 2004 kom ik niet meer uit met de voorinschrijvingsprijs van Euro 12,- maar zal ik  Euro 20,-- moeten vragen.

Ik vind deze organisatie best (nog wel) leuk, maar sta nagenoeg geheel alleen voor en heb ook maar twee handjes en gelukkig een full time baan. Indien iedereen nu wacht tot het laatste moment, ben ik genoodzaakt extra kosten te gaan maken, die uiteraard ook ergens weer vandaan moeten komen.

Niet iedereen zal urenlang als hobby dit werk verstouwen en verlof opnemen om het zelf te doen kost veel geld. Bespaar U en mij die kosten; betaal op tijd en bedenk dat indien  u voor 1 februari 2004 annuleert u het geld volledig teruggestort krijgt.
In de maand maart wordt bij annulering Euro 5 voor reeds gemaakte kosten berekend. Het is voor mij wel doenlijk om enkele mensen terug te betalen, maar niet om nog honderden betalingen te verwerken, toegangskaarten en buffetbonnen te maken, in enveloppen te doen en te versturen. Dan ben IK op de Reünie overspannen en dat is niet de bedoeling. 

Ik hoop op uw medewerking en we houden jullie via het web op de hoogte. 

Jos.

Oktober 2004
Martin de Beijer zoekt de leerlingen die het koor vormden in de beatmis bij zijn huwelijk

Nijmegen, 15 augustus 2004

Er hebben zich meerdere mannen geboren tussen 1930 en 1940 aangemeld.
Niet allen konden met een computer overweg of hadden er geen.
Daar zijn er veel brieven gepost en telefoontjes gepleegd.

De leerlingenlijst is opgeschoond en de MAVO leerlingen (vanaf 1955) zijn verwijderd.
Er hadden zich geen liefhebbers voor dat bestand gemeld.

De MULO-leerlinglijsten staan nu op volgorde van geboortedatum en jaar.
Ca 13 tot 16 jaar later bezocht je de MULO.
Het eerste gedeelte bevat ca 410 gegevens van mannen die reeds gevonden zijn De leerling-lijst is van de MULO-tijd met daarbij het oude toenmalige woonadres en mulo-klassen.
Ook is er een tweede bestand met de recente gegevens waarbij de huidige woonplaats en het eventuele e-mail adres staat.
Zo kan men makkelijk met elkaar contact opnemen om met elkaar te overleggen wie we nog zoeken!!!

Groeten namens allen,
Jos Coenen.

Nijmegen, vrijdag 23 juli 2004

Hallo mensen,
Op het moment dat dit gepubliceerd wordt lopen ca 40.000 wandelaars via de VIA GLADIOLA , (de St. Annastraat ) Nijmegen binnen en bruist de stad van feesten en festiviteiten.

Deze keer hebben we als laatste nieuws een grote aanwas van nieuwe leerlingen, vooral uit de geboortejaren van 1935 tot 1949. Ze zijn vermeld bij de knop leerlingen.

Voorts twee prachtige foto's van André Schuijffel te Waalwijk en van de site Schoolbank. nl afgehaald
Een geeft 'n prachtig overzicht op de school en het schoolplein in 1949 en dat tot de sloop van de school nooit gewijzigd werd, dus voor iedereen herkenbaar.
De andere is een klassenfoto van de MULO in 1953, klas 1a, met enkele namen. Veel namen zoeken we nog,

Dus mannen, geboren omstreeks 1940 en die de ULO bezochten, kunnen zich zelf of anderen mogelijk herkennen.
Laat het ons aub even weten op mulo.reunie@zonnet.nl

Als derde nieuwspunt onderstaand artikel, geschreven door Anouck Storms, dat verscheen in DE BRUG van Nijmegen en omgeving op donderdag 22 juli 2004, tezamen met de foto van klas 3 b uit 1967. Het interview werd bij Jos afgenomen, maar uiteraard zijn alle verrichtingen, ieder naar vermogen en gelegenheid door alle organisatoren, Ton, Charlie, Paul en John , gepleegd.

Het is speciaal voor degene die het artikel gemist hebben of de die DE BRUG niet ontvingen op deze site afgedrukt.

Goede herinneringen aan een strenge school

Jos Coenen (53) zat van 1964 tot 1969 op de Mulo op de Schoolstraat 6 te Nijmegen. Nu 35 jaar later probeert Jos alle mannen (want het was in die tijd nog een jongensschool) die tussen ca 1950 en 1971 op deze school zaten bij elkaar te krijgen voor een grootse reünie in maart 2005. In totaal betreft dit ongeveer 700 man. Ze zijn hier dan ook zo'n 30 à 40 uur per week mee bezig.

In 1993 organiseerde Jos ook al een reünie samen met enkele schoolvrienden van vroeger te weten Tonnie Wil lems, Charlie Scanlon , Paul van Hemert en John van Jaarsveld.

“Het organiseren van deze reünie ging zeer voorspoedig. We wisten allemaal nog heel veel namen uit onze jaren en wanneer je iemand had opgespoord, wist diegene er ook weer een aantal te noemen. Na een maand hadden we door dit sneeuwbaleffect meer dan 120 mannen bij elkaar. Hiervan kwam 80 procent naar de reünie , die in de Vereeniging werd gehouden en zeer geslaagd was. Ook enkele leraren van vroeger waren van de partij”, aldus Jos.

Nu dik tien jaar later is diezelfde vriendengroep , vanaf maart bezig zijn nieuwe ambitieuze doelstelling te verwezenlijken. Ze willen nu ook de jaren voor en na hun verblijf op de Mulo bij elkaar zien te krijgen. “In eerste instantie wilden we alle mannen vanaf 1960 tot aan het einde van het Mulo-tijdperk ,1971, zien te vinden, maar nu hebben we er ook al veel van gevonden die tussen 1950 en 1960 op school hebben gezeten, dus onze doelstelling is alweer aangepast”. Dankzij een oude sportleraar, die alle gegevens van zijn klassen in die tijd zorgvuldig heeft bewaard, hebben we vele namenlijsten gekregen. “Ik mocht de namen wel hebben, maar de cijfers hield hij strikt geheim. (Verwijderd : vertelt Jos) Tot nu toe hebben ze zo'n 300 namen met adressen bij elkaar verzameld. “ We bellen en schrijven wat af om dit voor mekaar te krijgen, maar via via kom je meestal wel bij de goede persoon terecht.” Daarnaast hebben ze ongeveer 250 namen op papier staan van mannen die ze nog niet hebben kunnen traceren. “Soms heb je alleen een achternaam of een voornaam die niet meer klopt, vroeger noemde je iemand bijvoorbeeld Hemmie die nu Herman heet”, legt Jos uit.

Een gezellige school was de Mulo aan de Schoolstraat echter niet. “Ik had wel veel vrienden en heb goede herinneringen aan de school, maar het regime op de school was zeer streng en sober. Het gebouw alleen al gaf precies aan hoe het er aan toe ging. Een oud en sober gebouw zonder poespas. We gingen ook nooit op schoolreisje en het motto van de docenten op deze school was: ‘kort houden en discipline bijbrengen'. We werden ook echt klaargestoomd voor de ambtenarij. Een groot gedeelte werkt nu dan ook als leraar, ambtenaar of politieagent. In die tijd gingen we ook nog op zaterdagmorgen naar school en kregen we om het minste of geringste strafklassen, hetgeen inhield dat je een uur eerder al op school moest zijn. Ook moesten we vaak voor straf tientallen bladzijdes overschrijven. Hier deed je dan drie dagen over en het enige wat de leraar dan deed, was de stapel optillen en kijken of die genoeg woog. Een leerling durfde na een tijd dan ook de gok te wagen alleen het eerste blad te beschrijven en de rest blanco te laten”, aldus Jos. “Het regime op school sloot ook perfect aan bij het regime bij mij thuis. Na de oorlog heerste hier het ‘ no nonsens' regime. Klaagde ik thuis dat ik klappen had gekregen op school, dan kreeg ik thuis nog een portie extra. Maar juist het feit dat de school zo streng was, verbroederden de leerlingen en daarom willen we ze nog eenmaal bij elkaar brengen

Heeft u zelf tussen 1950 en 1971 op de Mulo op de Schoolstraat 6 gezeten hebben? Laat dit dan even weten via de website http:// home.zonnet.nl/mulo.reunie . Ook wanneer u geen interesse heeft in de reünie, is het fijn wanneer u zichzelf toch op deze website kenbaar maakt, want dan kan Jos zijn zoektocht naar u staken. Mocht u iemand kennen (een naam is al voldoende) die in op deze Mulo heeft gezeten laat dit dan ook even via de website weten.


Nijmegen, 6 juli 2004

De laatste weken zijn we druk bezig geweest met de wat “ouderen” onder ons, namelijk diegenen die tussen 1930 en 1950 geboren zijn.
Ditmaal heb ik de weergave van de leerlingen niet geheel op alfabetische volgorde gesorteerd maar op volgorde van geboortedatum.
Indien je (gemiddeld) bij de geboortedatum 13 jaren optelt heb je het jaar van de 1 e klas Mulo. 4 a 5 jaren later zit je dan in de 4 e klas.
Zo kun je zien wie er van je leeftijd ( en klas) zijn, zover wij de geboortedatum kennen. Daaronder staan nog een aantal namen, waarvan we de geboortedatum niet kennen en welke op achternaam en voornaam gesorteerd zijn.

Op dit moment hebben we 300 namen MET adressen en nog 250 namen ZONDER adressen.
Recentelijk heb ik nog ca 40 brieven verstuurd naar beoogde leerlingen, maar de respons valt wat tegen. Ik hoop dat de ontvangers van die brieven dit lezen en even de moeite nemen om te reageren. Desnoods vul je de brief in en zet je op de enveloppe “ Retour afzender “

Jos heeft getracht bij de Informatie Beheergroep te Groningen om oude lijsten van diplomabezitters te verkrijgen, maar die mogen zie ivm “De wet op de Privacy “niet verstrekken.
Gezien het grote aantal leerlingen, dat er nog gezocht moet worden doen we een dringend beroep op jullie medewerking. Ken je een collega benader hem en geef ons ook de gegevens door. Mede door de komende vakantietijd zal de aanwas van de lijst niet zo snel meer gaan.

Voor de reünie denken we steeds meer aan een ZONDAG in MAART 2005 te NIJMEGEN.

Een lange periode nog te gaan, waarbij we zo veel mogelijk kans op succes hebben bij het zoeken van je oude schoolmaten.
Het enthousiasme is best groot en ik schat dat 75% van de leerlingen zal komen.
Heb je ideeën voor een reünie, dan ben ik benieuwd. Vul daartoe het “gastenboek” maar in.
Ook als je je oude schoolmaten zoekt, is dit een prima hulpmiddel. Zo kun je zelf de namen
op de zoeklijst plaatsen. Voor iedereen een fijne vakantie en tot ziens.

Wie weet er iets meer van deze docenten?

Pater Hendriks: Groesbeekseweg
Hoefnagels? Sport
Kormelink
Schwiebel (bijnaam Uitje) ) ===========================================================

Leerlingen, wie weet hier nog iets meer van?
A
Gerrie Aalders: Nijmegen periode 1957-1962
Hans Arts: Zonnebloemstraat Nijmegen , periode 1957-1962
Gregor Artz: Bosbesstraat 88 Nijmegen periode 1957-1962

B
Jan van de Berg: Wezenlaan Nijmegen overleden? periode 1957-1962,
Eric Bluijssen: van Sligtenhorststraat Nijmegen, periode 1957-1962
Berrie van de Boom: Brakkensteinweg 27 Nijmegen, periode 1957-1962
Te(n) Brake: Woonde in het Waterkwartier. Periode 1957-1962
Piet van Bremen: Bredeweg. periode 1957-1962
Piet de Bruin: Van Hulststraat Nijmegen , periode 1957-1962.
C
Hans Clerx, zoon van de leraar, Groenewoudseweg Nijmegen , periode 1957-1962.
D
Willy Derksen: Rijksweg Malden, , periode 1957-1962.
E
Eerden: uit omgeving Oude Heselaan , periode 1957-1962.
Evertsen: , periode 1957-1962.
F
Johan Friebel: Nijmegen , periode 1957-1962.
G
Maarten Gerrits: Groene Woudseweg Nijmegen , periode 1957-1962.
Harrie Gerrits: , periode 1957-1962.
Jan Pieterszoon Koenstraat voormalige noodwoningen t.o Albertinum nabij de afgebroken ijsbaan Tommie Gijsberts: buurt van de Wezenlaan , periode 1957-1962.
Giepmans: , periode 1957-1962.
H
Stefan Hageman(s): , periode 1957-1962.
Draaide Hatertseweg of Hazekampseweg op. Hadden schildersbedrijf
Hofman: Wil lemskwartier , periode 1957-1962.
Holthuizen: Wil lemskwartier , periode 1957-1962.
I - J
Cor Jacobs: , periode 1957-1962. uit dezelfde buurt omgeving Oude Heselaan Oude Heselaan Nijmegen
Hennie Janssen: na eerste jaar van school gegaan. , periode 1957-1962.
Jos Janssen: Houtlaan 145 ? Nijmegen , periode 1957-1962.
Wim Janssen Lok, de schrijver van deze lijst ,(gegevens bekend, staat op de leerlingen lijst)
K
Henny? Klaassen: , periode 1957-1962.
Molenweg Nijmegen Als je de Wolsfkuil naar beneden gaat en draait links de Molenweg op dan woonde hij destijds aan de rechterkant
Jos de Kloet: uit dezelfde buurt omgeving Oude Heselaan , periode 1957-1962.
Mathieu van der Krabben: , periode 1957-1962.
woont nu in Eindhoven heeft een brief van W Jansen Lok gehad.Adres bekend.
Ko Kroet: , periode 1957-1962.
Jan Pieterszoon Koenstraat voormalige noodwoningen t.o Albertinum waar nu ijsbaan is. Waarschijnlijk nu woonachtig te Cuijk. Was voorzitter jvc voetbalclub te Cuijk
Van Kuik: uit Beuningen of W eurt , periode 1957-1962.
Kuipers: Nijmegen Oost Van t Santstraat? , periode 1957-1962.
Herman Krommendam: , periode 1957-1962.
L
Hans Lamb: periode 1957-1962. (gegevens bekend, staat op de leerlingen lijst)
Lammy Leenders: , periode 1957-1962.
Hertogstraat Nijmegen Kantoorboekhandel bestaat nog steeds.
Hij schijnt een bekend figuur in het Nijmeegse uitgaansleven te zijn.
M
Cees Maas: Nijmegen Oost in de buurt van de kazerne , periode 1957-1962.
N
Harrie Nas: Nijmegen. , periode 1957-1962. Zijn naam heb ik in de krant gelezen als trainer bij diverse amateur voetbalclubs in de regio Nijmegen.
Niels: Landstichting , periode 1957-1962.
Joep Nieuwenhuis: Stekkenberg Groesbeek . , periode 1957-1962.
Hij werkte tot voor kort op postkantoor in Groesbeek
kwam samen naar school met leerling:
Piet van Bremen: Bredeweg. en ?? Evertsen: woonde op Dekkerswald in dienstwoning.
Frans Nieuwenhuizen: , periode 1957-1962.
uit dezelfde buurt omgeving Oude Heselaan overleden? Laatste adres Ewijk
O
Wil ly Oteman: Woonde in het waterkwartier. Woont nog in Nijmegen periode 1957-1962.
P
Jan Paaijens: Nijmegen , periode 1957-1962.
Kees Peters: Woonde in het waterkwartier op de Waterstraat, periode 1957-1962.
Q - R
Gerard van Rens: Brakkensteinweg 3 Nijmegen , periode 1957-1962.
Jan Roelofs: midden jaren 60 eindexamen gedaan. , periode 1957-1962.
Heeft bij mij gewerkt is inmiddels eind jaren tachtig overleden
Michiel de Ruijter , Vondelstraat Nijmegen
Hennie de Ruiter: Jan de Witstraat Nijmegen
S
John Stoep: Nijmegen
T
Jos Tielen: Kraaijenhoflaan , periode 1957-1962.
Ten Thije: Kwakkenberg , periode 1957-1962.
U - V
Harrie van Vossen: , periode 1957-1962.
Cor de Vos: Woonde in het waterkwartier , periode 1957-1962.
W
Kees van der Wielen: Woonde in het waterkwartier , periode 1957-1962.
Willie Wil lems?: , periode 1957-1962.
Joep Witjes: Semmelinckstraat , periode 1957-1962.


Terug naar laatste nieuws

Home